Over ons

het ontstaan van onze bieren

Wat begon in 2016 als een reeks zelf geïnitieerde brouwsessies eindigde al snel in een maandelijkse samenkomst tussen 4 vrienden .

Al snel werden de experimenten gedoopt tot ‘Ostdonk’, verwijzend naar de Wase uitspraak van haar thuishaven ‘Haasdonk’. Na heel wat proefsessies was het eindresultaat een frisse tripel die in de vriendenkring en het gehele dorp op heel positieve reacties onthaald werd.

Na een hoge vraag kwamen in november 2017 de eerste bakken Ostdonk Tripel op de markt. Eind 2018 werd een nieuwe boreling geintroduceerd: Ostdonk Blond. Een lichtblond bier met een fruitig aroma. Vanaf heden beschikbaar via al onze vertrouwde verkooppunten.

een sterke vriendschap is ons fundament

Geoffrey
Van Steelandt
Brouwer / CEO

Na het experimenteren met enkele zelfbrouwpakketten was Geoffrey verkocht aan het brouwen van bier. Zo werd de Ostdonk Tripel geboren. Daarna heeft hij nog 2 jaar bijscholing gevolgd tot brouwmeester.
Tycho
Wuytack
Events en logistiek

Tycho is onze enthousiaste en harde werkkracht die steeds bereid is zijn steentje bij te dragen om Ostdonk Bieren naar een hoger niveau te tillen.
Tycho is door zijn jaren horeca ervaring een grote aanwinst voor ons team.
Ruben
Van Steelandt
Events en logistiek

Met vele bezoeken aan tap take-overs van minder bekende brouwerijen was Ruben altijd al fan van de variëteit aan bieren die buiten het "normale' vallen. Vanuit deze interesse werd er thuis zelf geëxperimenteerd met verschillende brouwsels, weten we waar dit nog gaat eindigen?
Gregory
Van Vlierbeghe
Events en logistiek

Gregory ontdekte al snel zijn passie voor het proeven van speciale bieren door de geuren en de smaken te vergelijken. Met zijn voorliefde voor het dorp Haasdonk en zijn enthousiaste ondernemingszin is Gregory een onmisbaar lid.